22. huhtikuuta 2015

Vapaapäivän laiska kokkailija

Vapaapäivä ja väsymys. Taitaa yrittää kevätflunssa iskeä. Hieman kuumeinen olo oli aamulla, mutta nälkää se ei vienyt.  Siitäpä se tämä päivä sitten käynnistyi; nälällä ja väsymyksellä. Ruokakaapitkin olivat vaihtoehtorajoitteiset, eli lähes tyhjät. Grillimakkaraa, kananmmunaa, salaattia ja erinäisiä avattuja purnukoita. Lieden äärellä seisoskelu tuntui ylivoimaiselta, mutta onneksi muistin muffinsipellin   
Lämmin, täyttävä aamiainen saatiin raavittua sittenkin kasaan vähällä vaivalla.


Neljään muffinsipellin koloseen laitoin noin ruokalusikallisen vettä. Perään kananmunan ja ripaus suolaa pinnalle.   Kolme kolosta voitelin oliiviöljyllä. Pilkoin pari makkaraa ja pinnalle muutama reilu lusikallinen salsakastiketta. Sitten vain uuniin noin 10-14min. Lämpötila oli noin 200 astetta. 

Valmiit annokset lusikalla lautaselle ja syömään.  ...minähän siis söin yksin tuon kaiken... Sanoinhan että oli nälkä.  Onkohan se muuten muffini vai muffinsi? Vai muffinssi?


Iltapaivällä jaksoin jo ihan kunnon ruokaakin tehdä ja kokeilin jopa vähän uuttakin; kokonaisia uuniporkkanoita.     Kuva ei mairittele, mutta oikein maukasta tuli.  Totta puhuen unohdin porkkanat uuniin.


Siltä varalta, että joku vaikka haluaisi kokeilla, niin tässä ohje.

500g porkkanaa. Mieluiten ohuita yksilöitä.
Kuori ja leikkaa päät pois.
1-2 punasipulia lohkoina.
 
2-3 rkl oliiviöljyä
2-3rkl punaviinietikkaa
n.1tl rosmariinia
reilu tl minttua kuivattuna
n. 1tl rouhittua mustapippuria
puoli tl suolaa
Sekoita kaikki yhteen ja kaada uunivuokaan porkkanoiden ja sipulin päälle.
 
Vuoka uuniin noin 30-45min ja 200astetta.  Kun porkkanat on kypsiä niin purista vielä sirtuunasta mehut päälle tai pari rkl sitruunatäysmehua.
 

Porkkanat oli tarkoitus tarjoilla perunamuussin ja paistetun grillimakkaran kanssa, mutta tosiaan... unohtui uuniin.

Illalla vielä noudimme 8kpl kevyttä kuormalavaa. "Kun ilmaiseksi sai". Niistä on suuria suunnitelmia kunhan tästä kunto ja kelit kohenevat.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä?